Stichting Manna kan toch extra pakketten uitdelen met kerst!

Begin oktober luidde Stichting de Manna de noodklok: om de uitgifte van voedselpakketten te kunnen blijven waarborgen konden er geen extra pakketten worden uitgegeven  met kerst. 

De laatste jaren heeft Stichting Manna namelijk voedselpakketten met kerst uitgereikt aan mensen die net buiten de criteria van de voedselbank vallen. Vorig jaar betekende dat meer dan 200 pakketten extra, bovenop het reguliere aantal gezinnen dat van de voedselbank gebruik maakt.

Door de hoge energiekosten en de dure boodschappen moest er voor dit jaar worden besloten om geen extra uitgifte te doen, want zo’n extra actie slaat een flinke deuk in de financiën. Maar het bericht in de krant hierover had grote impact: Twenterand heeft hart voor Stichting Manna: het wordt toch mogelijk om extra pakketten uit te geven!

Van alle kanten worden toezeggingen gedaan, wordt er actie gevoerd en is er gedoneerd. Zo stuurde het Diakonaal Platform Twenterand meteen een bericht naar alle kerken en stichtingen in Twenterand die zijn aangesloten om bij te dragen aan de extra uitgifte en hier wordt inmiddels gehoor aan gegeven. Een mevrouw die de krant had gelezen kwam spontaan gehaakte knuffels brengen voor Manna Fashion. Verschillende bedrijven en particulieren hebben ook mooie bedragen gedoneerd of toegezegd.

Er zijn giften in natura waarmee aan Manna wordt gedacht: verschillende luxere artikelen die straks bij de kerstuitgifte kunnen worden meegegeven zijn toegezegd.  Voor de basisartikelen in het voedselpakket vindt er inzameling plaats bij kerken en bij de Jumbo supermarkt in Vriezenveen wordt er ook ingezameld tijdens een boodschappenactie. Wie het kan missen kan het statiegeldbonnetje doneren voor de voedselbank bij verschillende supermarkten. Leden van de Inner Wheel Vriezenveen  en particulieren zamelen de (geactiveerde) kaarten in van de Postcodeloterij en doneren dit aan de voedselbank.  Personeelsleden van de gemeente Vriezenveen doneerden hun kerstbon, waardoor een mooi bedrag kon worden overgemaakt en zo zijn er op verschillende plaatsen acties voor Manna.

Alles bij elkaar opgeteld heeft de penningmeester groen licht kunnen geven: de kerstactie van Manna gaat door!  Nu is het afwachten hoeveel aanvragen hiervoor binnenkomen, het zou door de energiecrisis wel eens een groter aantal kunnen zijn dan vorig jaar. Hierna wordt gekeken hoe de pakketten worden samengesteld en wat er mogelijk is. Hulpverleners kunnen een aanvraag doen voor een pakket via:mannakerst@voedselbanktwenterand.nl

“We zijn heel blij dat de kerstactie door kan gaan” aldus Ria Dekker, voorzitter van stichting Manna, “dat is heel fijn in deze dure tijden, waarbij steeds meer mensen moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, we zijn bijzonder verrast door de warme reacties van iedereen in Twenterand, het is hartverwarmend. Voor onze vrijwilligers wel weer een extra drukke tijd straks in december, maar ook zij zijn blij dat het allemaal toch door kan gaan.  En wij zijn blij met de vrijwilligers: dankzij hen is het allemaal te organiseren!”.

Wilt u ook een bijdrage leveren aan de kerstactie of zorgen dat Manna ook in het nieuwe jaar de reguliere uitgifte van voedselpakketten vol kan houden, dan kan dit door uw donatie over te maken naar: IBAN nummer: NL 80 RABO 0148 7686 79. Ten name van “Stichting Manna”. Stichting Manna heeft een ANBI status waardoor giften fiscaal aftrekbaar zijn.

Deel dit bericht op sociale media