Bestuur

Ontstaan Stichting Voedselbank Twenterand Manna

De lokale Voedselbank is in 2004 gestart met vier vrouwen in een garage te Vriezenveen en is sinds 2008 uitgegroeid door de oprichting van “Stichting Manna”, Kamer van Koophandel 0818 5024.

Op 3 augustus 2022 is de Stichting Voedselbank Twenterand Manna opgericht, Kamer van Koophandel nummer 8718 2602. De reden hiervoor is dat wij als nieuw lid van de vereniging Voedselbanken Nederland gebonden zijn een stichting die enkel voedsel verstrekt en de naam Voedselbank in haar officiële naam draagt. Wij zijn sinds 1 november 2022 aangesloten bij de vereniging Voedselbanken Nederland.

Voedselbank Twenterand is een stichting met een bestuur en medewerkers van uitsluitend vrijwilligers. Er worden geen vergoedingen verstrekt aan  vrijwilligers en bestuurders anders dan voor gemaakte onkosten. De stichting Manna blijft bestaan en houd zich bezig vanaf 1 januari 2023  bezig met Manna Fashion (kleding) & Happy Kids (verjaardag-boxen).

ANBI Status

Onze stichtingen hebben een ANBI status waardoor uw giften en donaties aftrekbaar zijn van de belastingen.

Stichting Voedselbank Twenterand Manna met bankrekeningnummer NL 89 RABO 0319 6487 61 heeft een ANBI status met nummer RSIN 8642.27.760 

Stichting Manna (Manna Fashion & Happy Kids) met bankrekeningnummer NL80 RABO 0148 7686 79 heeft een ANBI status met nummer RSIN 8201.64.744.

Het dagelijks bestuur bestaat uit de voorzitter, secretaris en penningmeester, en een algemeen bestuur bestaat uit het dagelijkse bestuur + overige leden.

Leden dagelijks bestuur

Ria Dekker, voorzitter (Vriezenveen)
Wiebren van Abbema, penningmeester (Den Ham)
Lida Kreiter, secretaris (Vriezenveen)

 

Overige bestuursleden:

Gerard Hulsegge (Coördinator Aanvraag) (Vriezenveen)
Gerrit Fransen (Coördinator Inkoop) (Vriezenveen)
Marc Stout (Coördinator Inkoop) (Vriezenveen)
Herma Roelofs (Coördinator Manna Fashion en Happy Kids) (Vroomshoop)
Alice Beuving (Public Relations) (Westerhaar)

Wilt u in contact komen met het bestuur mail dan naar secretaris@voedselbanktwenterand.nl