Voedselveiligheid – bestuurslid Gerrit Fransen

500ste Cursist voedselveiligheid bij Voedselbanken Nederland (VBN)

Op 7 februari was Gerrit Fransen van Voedselbank Twenterand Manna de 500ste deelnemer aan de basiscursus voedselveiligheid voor coördinatoren en bestuursleden van voedselbanken. Gerrit is daar sinds juni 2020 verantwoordelijk voor voedsel werving en inkoop. We vroegen hem waarom hij voor deze cursus heeft ingeschreven. Gerrit vertelde ons :

“Sinds november 2022 zijn wij als Voedselbank Twenterand toegetreden tot VBN. Stichting Manna bestaat al meer dan 13 jaar en verzorgt actueel voor circa 150 gezinnen een voedselpakket. Dit in de kernen Vroomshoop, Den Ham, Westerhaar en Vriezenveen. We halen producten op bij het regionaal distributiecentrum Deventer of bij distributiecentrum Jumbo Raalte  terwijl we ook een klein deel inkopen.

Op dit moment trek ik binnen het bestuur de kar om de VBN regels te implementeren binnen Voedselbank Twenterand. Denk aan nieuwe functies zoals voedselveiligheid en Arbo, zowel in het bestuur als bij  coördinatoren en vrijwilligers.

Ik heb me opgegeven voor deze cursus omdat ik een technisch commerciële functie had en daar niets met voedselveiligheid van doen had. Als verantwoordelijke voor voedselveiligheid binnen het bestuur voel ik mij verantwoordelijk om kennis op te doen die ik niet voldoende heb. Dit was voor mij een reden om deze cursus te volgen.

Bron: Voedselbanken Nederland

Deel dit bericht op sociale media